Facebook

Kokosové mléko

Kokosové mléko

Kokosové mléko je sladká, mléčně bílá tekutina, která se vyrábí vytlačením šťávy z postrouhané masy zralého kokosového ořechu. Má bohatou chuť s vysokým obsahem oleje a cukru. Ve světě se kokosové mléko běžně používá v barmské, filipínské, indonéské, thajské a také i brazilské a indické kuchyni. Zahuštěné kokosové mléko /konzistencí jako smetana/ se používá na přípravu omáček, zákusků a pudinků, ale i do čaje nebo kávy. Kokosové mléko zejména používají vegetariáni, vegani a lidé s laktózovou intolerancí.

Léčivé účinky kokosového mléka:

  • Kokosové mléko je považováno i v Áyurvédě za velmi zdravé pro své antimikrobiální vlastnosti v gastrointestinálním traktu a nízkou hodnotou glykemického indexu /40/
  • Používá se k léčení aft v ústech a také snižuje příznaky bolesti v krku
  • Posiluje imunitní systém a svým obsahem vitamínů, minerálů, draslíku, vápníku, hořčíku, sodíku, železa, kyseliny laurové a esenciálních mastných kyselin napomáhá ke zrychlení metabolismu, při problémech se zácpou a s nadváhou.

Brno
Telefon: 776 647 608
E-mail: brno@tapioca.cz

Praha
Telefon: 731 575 821
E-mail: praha@tapioca.cz

OBJEDNAT ZBOŽÍ přes iBi STORE