Facebook

Tapioca perly foto 100g, 500g a 1000g

Úvod
Perličky škrobu (tapioca, sago, saboodana) se vyrábí z bílé dužiny hlíz manioku jedlého. Nejrozšířenější jsou perličky velikosti S 2-4 mm. Tapioca perly mají ve zdravé bezlepkové kuchyni široké využití od zvláčnění těsta, k zahušťování až k výrobě dezertů a pudinků, zpestření nápojů a čajů.

Nutriční hodnoty ve 100 g perel
Energie 1498 kJ, proteiny 0,19 g, tuk celkem 0,02 g, cholesterol 0 mg, sacharidy 88,69 g, cukry 3,35 g, vláknina 0,9 g, Selen Se 0,8 mikrogramů, sodík Na 1 mg, draslík K 11 mg, hořčík Mg 1 mg, fosfor P 7 mg, zinek Zn 0,12 mg, vápník Ca 20 mg, železo Fe 1,58 mg, měď Cu 0,02 mg, mangan Mn 0,11 mg, vitamin B6 0,008 mg, kyselina listová – celkem 4 mg, cholin 1,2 mg, přirozený zdroj omega-3 a omega-6 mastných kyselin, sůl 0,00g.